Upplevelser

21-25 maj 2018.

Här är några tankar från vår semestervecka.

Min man och jag hade turen att bli antagna till den semestervecka, som arrangerades av Svenska semesterförbundet tillsammans med Folkhälsan på Spahotell Päiväkumpu i Karislojo.

Nog kände man sig lite tveksam dagarna före avfärd, vad skulle man packa med och hur skulle vädret bli, dessutom var det en rätt så lång resa. Allt detta gick bra och måndagen den 21 maj   hälsades vi välkomna till Päiväkumpu. Hotellet ligger på en sluttning till Lojosjön och kändes riktigt familjärt.

Det blev en minnesrik vecka med mycket värme, både från våra kursledares sida och beträffande väderleken. Från Österbotten var vi fyra deltagande par, de övriga deltagarna kom från södra Finland.

Programmet som var frivilligt att delta i innehöll bl.a. vattenjumpa/torrjumpa, föreläsningar om mat, hjälpmedel, sociala rättigheter, utevistelse med lekar och tankar att om hur både den vårdbehövande och vårdaren skall klara vardagen. I gruppen deltog personer med många olika sjukdomar, en del hoppades att med tiden bli lite bättre, andra visste att sjukdomen långsamt framskred. Trots många svårigheter och handikapp var glädjen och gemenskapen alltid närvarande, tydligast kom det kanske fram under kvällen då vi hade en festmåltid med underhållning och dans.

Jag kommer att minnas den goda maten och ledarnas hjälpsamhet, det fina vädret och det kuperade landskapet med blommande äppelträd samt gemenskapen som gav oss nya insikter. Dessutom tror jag att ett aktivt liv kan påverka oss med Parkinsons sjukdom på ett positivt sätt.

Med dessa rader vill jag tacka arrangörerna samt uppmuntra andra att ibland ta ett litet miljöombyte.

Britta 

-----------------------------------------------------------------------------

 9.7.2017.

Hej!

Vi hade en fin dag på Pörkenäs idag. Tack till alla för allt det som var och en bidgrog med.

BS

---------------------------------------------------------------------------------

Botnia Parkinsonförening på vårutfärd år 2017.

Bilder från Kristinestad


Botnia Parkinsonförening hade sommarsamling 11.7.2016

Bilder från Alskathemmet.

 

Botnia Parkinsonförening på vårutfärd år 2016.

Bilder från Östanlid.


Botnia Parkinsonförening på vårutfärd år 2015.

Bilder från Godset

Bilder från Hunurijärvi

 

Botnia Parkinsonförening på vårutfärd år 2014

John Nordblad har sänt en fin bildserie från resan som ÖPPNAS HÄR